‘Ik wil de beste zijn, in sport én in mijn werk bij TSV-Groep’

Erik Gunther 30 September 2024

De Volendamse Erik Gunther is de spreekwoordelijke spin in het web binnen de salesafdeling van TSV-Groep. Hij heeft een achtergrond in de topsport, waarin hij – ondanks fikse hobbels – indrukwekkende prestaties heeft geleverd. Erik kenmerkt zich door zijn doorzettingsvermogen en drive naar presteren. Zowel in zijn sportieve als professionele leven streeft Erik altijd naar het hoogste niveau. In deze blog vertelt Erik over zijn carrière, zijn passie voor sport en hoe deze elementen elkaar versterken in zijn werk bij TSV-Groep.

Overstap

Na tien jaar ervaring in de ICT- en telefoniesector, was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging, liefst in sales en de operatie. Toen ik een beetje zat rond te neuzen op LinkedIn, kwam ik in contact met een van de MT-leden van TSV-Groep. Zo is het balletje gaan rollen en in maart 2023 ben ik aan de slag gegaan bij TSV-Groep. Ik ben nog steeds blij dat ik de stap heb gezet. Het werk is heel divers. De ene dag ben je bezig met de details van een aanbesteding en het volgende moment adviseer je een klant over hardware.

Mijn sportieve achtergrond

Mijn sportieve reis is breed en divers. Van 2010 tot 2016 was ik actief in de motorsport, waar ik in verschillende disciplines op het asfalt reed. In 2016 kreeg ik een zwaar ongeluk tijdens de Pinksterraces in Oss.  Daar heb ik blijvend letsel aan mijn linkerbeen en rug aan overgehouden. Na meerdere operaties en een intensieve revalidatieperiode ben ik via NOC NSF weer in de sport terechtgekomen. Tijdens mijn ziekenhuisopname werd mij verteld dat ik nooit meer zou kunnen sporten. Daar ging ik natuurlijk niet zomaar in mee; ik was vastbesloten om het tegendeel te bewijzen. Ik stelde mezelf een ambitieus doel, namelijk een sprinttriatlon: 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen. Ik liep tegen zoveel barrières aan dat ik contact heb opgenomen met de Nederlandse Triathlon Bond. Ik wilde weleens weten wat wel kon in plaats van wat niet kon. Via hen ben ik in een parasportprogramma terechtgekomen. Tijdens een selectiedag op Papendal leek het er zelfs op dat ik aan de Paralympics in Tokio zou deelnemen. Dat heb ik net niet gered, omdat mijn arts in het ziekenhuis me vertelde: als je zo doorgaat, dan kun je misschien Tokio wel halen, maar daarna is het fysiek wel echt op. Als topsporter wil je natuurlijk supergraag naar zo'n evenement, maar om op je 26e je lichaam te hebben opgebruikt, dan schiet je je doel voorbij. Maar ik heb meerdere triatlons en een Ironman gedaan, ook heb ik in de Nederlandse Eredivisie paravolleybal gespeeld. En tot slot ben ik uitgekomen voor Nederland op een Europacupwedstrijd snowboarden. Ook ben ik trainer geweest in valide volleybal.

De invloed van topsport op mijn werk

Het klinkt misschien als een cliché, maar de drive naar presteren en het onlosmakelijk vastbijten in doelen is na twaalf jaar topsport een onderdeel van wie ik ben. Zelfs nu ik niet meer actief deelneem aan competities, wil ik nog steeds altijd winnen. Ik wil de beste zijn in wat ik doe en het maximaal mogelijke bereiken, ook als het gaat om mijn werk bij TSV-Groep.

Toekomstplannen

Ik geloof in lange dienstverbanden en het opbouwen van goede relaties met de mensen om me heen. Bij mijn vorige werkgever heb ik dan ook elf jaar gezeten. Jobhoppen is niets voor mij. Dat komt ook voort uit mijn sportachtergrond. Je hebt bepaalde pijlers nodig om te kunnen presteren; rust en stabiliteit zijn de belangrijkste fundamenten om goede prestaties te leveren. Als ik naar de toekomst kijk, zie ik mezelf op termijn wel een MT-functie vervullen binnen een technisch of sportief georiënteerd bedrijf. Als dat bij TSV-Groep kan, dan teken ik daarvoor.

Ontspanning

Sporten blijft een belangrijke manier voor mij om te ontspannen, dat zal niemand verbazen. Op dit moment ben ik vooral bezig met zwemmen. In november 2022 deed ik mee aan de World Cup snowboarden, maar daar kreeg ik problemen met mijn enkel en in maart ben ik geopereerd. Nu probeer ik het sporten weer op te pakken. Zwemmen is het minst belastend, daarnaast pak ik het wielrennen weer op en probeer ik voorzichtig weer te snowboarden. Naast sport geniet ik van mijn tijd met mijn tweejarige dochter. En tot slot houd ik van koken en geniet ik van lekker eten en drinken.

Neem de Slimme Route

Ben je benieuwd hoe je jouw organisatie kunt optimaliseren met hulp van onze gedreven professionals? Worstel je nog met strategische keuzes? Met onze Slimme Route zorgen we dat al je systemen, software, medewerkers en klanten optimaal met elkaar samenwerken. Want de beste bedrijfscommunicatie is bedrijfscommunicatie die bij jouw organisatie past. Neem contact met ons op. We leren je graag kennen. 

Nog geen concreet vraagstuk, maar mogen we je wel inspireren? Check onze blogs of volg onze LinkedIn-pagina. En natuurlijk zijn ook wij altijd op zoek naar nieuw talent.